ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Η αγάπη δεν είναι τυφλή, ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.

Η αγάπη δεν είναι τυφλή, ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.
Παρασκευής Χατζή.
Μερικοί άνθρωποι φοβούνται πως όταν ξεθωριάζει η ομορφιά, ξεθωριάζει κι η αγάπη.
Πόσα λίγα πράγματα γνωρίζουν για την αγάπη για να το πιστεύουν αυτό. Μια άλλη πραγματικότητα, αναφέρει για την αγάπη πως η ομορφιά χάνεται αφού πρώτα χαθεί κι ο τελευταίος κόκκος αγάπης.
Χάνεται όταν οι άνθρωποι νιώσουν εντελώς άδειοι.

Η αγάπη είναι ικανή να μας κάνει τον καθένα ξεχωριστά να αποδεχτούμε τις ατέλειες του άλλου και να νιώθουμε πιο άνετα μ’ αυτές. Κι όταν το κατορθώσουμε αυτό, τότε μόνο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να διαγράψουμε μια κοινή πορεία. Παραβλέποντας τις καινούριες ρυτίδες στο πρόσωπό μας, τα μπερδεμένα μαλλιά το πρωί , ή τα περιττά κιλά που πρόσφατα αποκτήσαμε.
Όταν αγαπάμε δεν τα βλέπουμε αυτά τα πράγματα.
Επικεντρωνόμαστε στην εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου που επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας, αυτή και μόνο αυτή μένει ανεπηρέαστη από το χρόνο και την ηλικία. Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε φρόντισε να έχεις το πιο καθάριο βλέμμα.
Εκείνο που θα κάνει τους ανθρώπους γύρω σου να ανιχνεύσουν τα συναισθήματα που σε κάνουν μοναδικό. Όσο για τα ψεγάδια, δεν πρέπει να σε απασχολούν και τόσο πολύ. Όλοι μας από τη γέννησή μας κουβαλάμε κάμποσα από αυτά. Είναι ο τρόπος που διάλεξε ο θεός για να εξασφαλίσει την διαφορά, ειδάλλως όλοι θα είμασταν ίδιοι.
Κι αν κάποιος έμαθε να αγαπάει με άλλα κριτήρια, θα πω περαστικά του. Δεν μπορεί να ονομάζει αυτού του είδους τα συναισθήματα αγάπη γιατί έτσι σπηλώνεται η έννοια από κάθε άποψη, χάνεται η αξία της.
Και είναι τόσο πολύτιμη για τον άνθρωπο και τόσο αναγκαία. Όλοι μας στη σφαίρα τη φαντασιακή, λέμε συχνά εκείνος ο ένας που θα έρθει θέλω να είναι έτσι, και να έχει εκείνο κι εκείνο και φυσικά να έχει κι αυτό το τελευταίο. Ξεχνάμε πως η αγάπη δεν μας επισκέπτεται κατά παραγγελία, δεν ξέρεις με λίγα λόγια από που θα σου έρθει.
Κι αυτό που ξεχνάω κατά κύριο λόγο είναι να κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, να ψάξουμε να βρούμε την ουσία. Και να μη μένουμε μονάχα στο περιτύλιγμα.
Γιατί πρέπει να ξέρουμε πως η αγάπη δεν υπήρξε ποτέ τυφλή, η αγάπη ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...