"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Η αγάπη δεν είναι τυφλή, ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.

Η αγάπη δεν είναι τυφλή, ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.
Παρασκευής Χατζή.
Μερικοί άνθρωποι φοβούνται πως όταν ξεθωριάζει η ομορφιά, ξεθωριάζει κι η αγάπη.
Πόσα λίγα πράγματα γνωρίζουν για την αγάπη για να το πιστεύουν αυτό. Μια άλλη πραγματικότητα, αναφέρει για την αγάπη πως η ομορφιά χάνεται αφού πρώτα χαθεί κι ο τελευταίος κόκκος αγάπης.
Χάνεται όταν οι άνθρωποι νιώσουν εντελώς άδειοι.

Η αγάπη είναι ικανή να μας κάνει τον καθένα ξεχωριστά να αποδεχτούμε τις ατέλειες του άλλου και να νιώθουμε πιο άνετα μ’ αυτές. Κι όταν το κατορθώσουμε αυτό, τότε μόνο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να διαγράψουμε μια κοινή πορεία. Παραβλέποντας τις καινούριες ρυτίδες στο πρόσωπό μας, τα μπερδεμένα μαλλιά το πρωί , ή τα περιττά κιλά που πρόσφατα αποκτήσαμε.
Όταν αγαπάμε δεν τα βλέπουμε αυτά τα πράγματα.
Επικεντρωνόμαστε στην εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου που επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας, αυτή και μόνο αυτή μένει ανεπηρέαστη από το χρόνο και την ηλικία. Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε φρόντισε να έχεις το πιο καθάριο βλέμμα.
Εκείνο που θα κάνει τους ανθρώπους γύρω σου να ανιχνεύσουν τα συναισθήματα που σε κάνουν μοναδικό. Όσο για τα ψεγάδια, δεν πρέπει να σε απασχολούν και τόσο πολύ. Όλοι μας από τη γέννησή μας κουβαλάμε κάμποσα από αυτά. Είναι ο τρόπος που διάλεξε ο θεός για να εξασφαλίσει την διαφορά, ειδάλλως όλοι θα είμασταν ίδιοι.
Κι αν κάποιος έμαθε να αγαπάει με άλλα κριτήρια, θα πω περαστικά του. Δεν μπορεί να ονομάζει αυτού του είδους τα συναισθήματα αγάπη γιατί έτσι σπηλώνεται η έννοια από κάθε άποψη, χάνεται η αξία της.
Και είναι τόσο πολύτιμη για τον άνθρωπο και τόσο αναγκαία. Όλοι μας στη σφαίρα τη φαντασιακή, λέμε συχνά εκείνος ο ένας που θα έρθει θέλω να είναι έτσι, και να έχει εκείνο κι εκείνο και φυσικά να έχει κι αυτό το τελευταίο. Ξεχνάμε πως η αγάπη δεν μας επισκέπτεται κατά παραγγελία, δεν ξέρεις με λίγα λόγια από που θα σου έρθει.
Κι αυτό που ξεχνάω κατά κύριο λόγο είναι να κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, να ψάξουμε να βρούμε την ουσία. Και να μη μένουμε μονάχα στο περιτύλιγμα.
Γιατί πρέπει να ξέρουμε πως η αγάπη δεν υπήρξε ποτέ τυφλή, η αγάπη ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...