"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

H ENNOIA TOY "KOITAZΩ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΓΑΠΗ

Το ρήμα "κοιτάζω" δεν σημαίνει μόνον "βλέπω με περιέργεια" αλλά σημαίνει και ενδιαφέρομαι, προσέχω, φροντίζω, με μια λέξη "αγαπώ".


Οι γέροι που περιμένουν από τα παιδιά τους να τους "κοιτάξουν", δεν περιμένουν να τους κοιτάξουν από μακριά, όπως παραπονιέται ο Δαβίδ ότι έκαναν σ΄ αυτόν οι δικοί του,που στέκονταν και τον κοίταζαν από μακριά. "Οι φίλοι μου και οι πλησίον", λέει στον ψαλμό του, "μακρόθεν έστησαν και ήγγισαν" στέκονταν από μακριά και κοίταζαν. 
Δηλαδή τον πλησίαζαν σαν ξένοι, όπως κάνουν τώρα τους γέρους, που τους επισκέπτονται τα παιδιά τους και τους βλέπουν στους διαδρόμους και στις αίθουσες αναμονής των οίκων ευγηρίας.
Αυτός είναι ο "πολιτισμός" που ήρθε απ΄ την Δύση.
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...