"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιγράψουν οι μαθητές στην Κίνα – Διαβάστε γιατί!


chinaexamΥψηλής τεχνολογίας αιωρούμενα ρομποτικά αεροπλανάκια επιβλέπουν τους εννιά εκατομμύρια μαθητές που ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια
Οι καθηγητές στην Κίνα παίρνουν ακραία μέτρα για να αποτρέψει τους μαθητές να αντιγράψουν στις εξετάσεις που δίνουν, με απώτερο σκοπό να πετύχουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Τα υψηλής τεχνολογίας drones που χρησιμοποιούνται από τις αρχές εκπαίδευσης στην περιοχή Λουογιάνγκ, της κεντρικής Κίνας, έχουν στόχο να «παρακολουθούν» τους μαθητές για να μην αντιγράφουν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι συσκευές θα μπορούν να αιωρούνται στον αέρα μέχρι και μισή ώρα και θα κάνουν περιστροφές 360 μοιρών, ώστε να «σαρώνουν» τις αίθουσες εξέτασης και να εντοπίζουν την ακριβή τοποθεσία ύποπτων ραδιοφωνικών σημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις εισαγωγικές εξετάσεις συμμετέχουν σχεδόν 9.000.000 μαθητές, ωστόσο μόνο οι 6.500.000 καταφέρνουν να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο.
Πηγή:  onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...