"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι για να σωθούμε
Προσέξτε, φίλοι μου, τι λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
«Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κερδίσουμε τη σωτηρία μας:

Ο ΠΡΩΤΟΣ, να μην αμαρτάνουμε.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ, να δείχνουμε ειλικρινή μετάνοια.

Ο ΤΡΙΤΟΣ, αν δεν μετανοήσαμε πραγματικά, να υπομείνουμε τις συμφορές που θα μας βρουν».

Είναι μεγάλη η αγάπη και η μέριμνα του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου! Για να μείνει κανείς εκτός σωτηρίας θα πρέπει να το θέλει ή μάλλον να το επιδιώκει.

Ο Θεός είναι ΠΑΤΕΡΑΣ και ως ΠΑΤΕΡΑΣ ενεργεί. Αν το εννοήσουμε καλά αυτό και στη συνέχεια το βιώσουμε στη ζωή μας, τότε θα είμαστε ευτυχείς και πάντοτε αισιόδοξοι.

Δεν θα κολαστούν όσοι αμάρτησαν, αλλά ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ για τις αμαρτίες και τις πολλές – πολλές παραλείψεις τους!

π. Υάκινθος


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...