"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τρικ για να θυμάστε ονόματα


names-490x263


Δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάται κάποιος όλα τα ονομάτων των συναδέλφων του σε ένα γραφείο-εκτός και αν πρόκειται για μια χούφτα ανθρώπων.

Μην ανησυχείτε. Ρεπορτάζ των New York Times δίνει τη λύση μέσω εύστοχων συμβουλών, που αν τις ακολουθήσετε ίσως και να θυμηθείτε τους… μισούς!

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:


Φωτογραφική μνήμη

Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, τραβήξτε μια φωτογραφία με το νου. Τι φοράει, τι χρώμα είναι τα μάτια του ή τα μαλλιά του. Γελάει ή όχι; Χωρίς να το γνωρίζετε, ο εγκέφαλός σας κρατάει στο «αρχείο» του το συγκεκριμένο καρέ και το ανασύρει όποτε το χρειαστείτε. Ένας από τους λόγους που ξεχνάμε, είναι γιατί αποθηκεύουμε πολλές ίδιες εικόνες- μνήμης. Σκεφτείτε πόσες φορές σας έχουν συστήσει σε κόσμο σε ένα πάρτι, για παράδειγμα. Ο εγκέφαλός σας έχει αποτυπώσει εκατοντάδες τέτοιες μνήμες. Όλα μοιάζουν ίδιες για το μυαλό σας και σταδιακά αρχίζουν και θολώνουν. Αν θυμάστε ότι ο άνθρωπος που μόλις γνώρισατε, είχε λευκά μαλλιά και φορούσε κόκκινο φόρεμα, π.χ., τον ξεχωρίζετε από τη μνήμη.

Κοιτάξτε στα μάτια

Σίγουρα κοιτάζετε κάποιον στα μάτια όταν σας συστήνεται, αλλά είστε σίγουροι ότι δίνετε προσοχή στα μάτια του; Μελέτη του 2007, έδειξε ότι αν πραγματικά κοιτάξει κανείς κάποιον στα μάτια και τα συνδέσει με το πρόσωπό του, είναι πιο εύκολο να θυμηθεί το όνομά του.

Γίνετε δημιουργικοί

Για να ενδυναμώσετε το συνδετικό κρίκο που σας ενώνει με το πρόσωπο κάποιου, και εν γένει με το όνομά του, φτιάξτε διάφορα τρικ. Αν για παράδειγμα γνωρίσετε κάποια Άννα, μπορείτε να «παίξετε» με το όνομά της: για παράδειγμα Μάννα!

Γίνετε συναισθηματικοί

Μην ανησυχείτε-δε χρειάζεται φυσικά να ξεσπάσετε σε κλάματα. Αν καταφέρετε και «καθιερώσετε» μια συναισθηματική σύνδεση με το πρόσωπο ή το αντικείμενο που προσπαθείτε να θυμηθείτε, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να το καταφέρετε. Αν δηλαδή έχετε μια φωτογραφία με έναν γνωστό σας σε κάποιο λούνα παρκ, ίσως θυμηθείτε αν τον συνδέσετε με το φόβο ή τη χαρά που σας προκαλεί ο χώρος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...