"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: Τί είναι αμαρτία;


μαρτία διαπράττεται προπαντς στ μυστικ βάθος το νθρωπίνου πνεύματος, λλ τ ντίτιμο ατς πλήττει τν λον νθρωπον.

ταν ατ συντελεσθ, ντανακλται στ ψυχικ κα φυσικ κατάσταση το νθρώπου, στν ξωτερική του μφάνιση, στ πεπρωμένα το μαρτήσαντος, ξέρχεται ναπόφευκτα πέραν τν ρίων τς τομικς του ζως κα βαρύνει δι το κακο, τν ζω λοκλήρου της νθρωπότητος, κα συνεπς ντανακλται κα στ πεπρωμένα το σύμπαντος κόσμου.
Συνεπς, κοσμικς σημασίας δν εχε μόνον τ μάρτημα το Προπάτορος δάμ.
Κάθε μάρτημα, φανερ φανές, κάστου νς π μς, πηρεάζει τ πεπρωμένα λου το κόσμου.
σαρκικός, μν χοντας κόμη πείρα τς αωνίου ζως το Πνεύματος, δν ντιλαμβάνεται τν λλαγ τς καταστάσεως του μετ τ διάπραξη τς μαρτίας, διότι παραμένει πάντοτε σ πνευματικ θάνατο.


ντίθετα πνευματικς νθρωπος, σ κάθε κλίση το θελήματος του πρς τν μαρτία, βλέπει μέσα του τν λλαγ τς καταστάσεως του, λόγω τς ποστολς τς χάριτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...