ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Η Πλάνη των ζωδίων.Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν και να υποταχθούν στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Τους αρέσουν τα παραμύθια και οι φαντασίες. Ονοματίζουν παραμύθια και θρύλους το Ευαγγέλιο και ανεβάζουν σε επιστήμη την πλάνη. Μετά την πτώση και την έξωση από τον Παράδεισο επήλθε η ζόφωση και ο σκοτασμός του νοός και «ελάτρευσαν την κτίση παρά τον Κτίσαντα». Απέδωσαν θεϊκές, μαγικές, προφητικές ιδιότητες και ικανότητες στα όνειρα, στα πουλιά, στους μάγους, στην τύχη, και κυρίως, στα αστέρια. Αυτό συνέβαινε παλιά, αλλά συμβαίνει και σήμερα στον αιώνα της επιστήμης και της Τεχνολογίας.


 Η αστρολογία όμως είναι ψευδοεπιστημονική απάτη. Άλλο αστρονομία και άλλο αστρολογία. Η αστρονομία είναι επιστήμη. Η αστρολογία είναι μαγεία. Ο Μ. Βασίλειος μας λέγει ότι τα αστέρια δεν μπορούν να μας επηρεάσουν γιατί δεν έχουν θέληση. Τα πρόσωπα επηρεάζουν πρόσωπα. Οι φυσικές δυνάμεις δεν διαμορφώνουν χαρακτήρες. Δεν μπορούν χώματα και πέτρες να φτιάχνουν προσωπικότητες και να χαράζουν το μέλλον. Παράδειγμα:
ένας μαιευτήρας ασκεί πάνω στο νεογέννητο μωρό ασύγκριτα μεγαλύτερη δύναμη από όσο ο Άρης, τι σημαίνει ότι του φτιάχνει το μέλλον; Το ότι η αστρολογία είναι απάτη φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αστρολόγοι και τα ωροσκόπια δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν και εξετάζουν τα ίδια ουράνια σώματα και λένε ότι χρησιμοποιούν τους ίδιους νόμους της Φυσικής. Πως είναι δυνατόν ένας γέροντας και ένα βρέφος που περιλαμβάνονται στο ίδιο ζώδιο να έχουν τις ίδιες οικονομικές προοπτικές για την ερχόμενη βδομάδα. Ποτέ δεν μπαίνουν σε ένα τσουβάλι όλοι οι άνθρωποι. Είναι ξεχωριστές και ανεπανάληπτες προσωπικότητες. Εξάλλου ο ζωδιακός κύκλος έχει μετατοπισθεί (μεταπίπτουν τα ζώδια από τη θέση τους αργά αλλά σταθερά). Τι προβλέψεις να κάνουν μετά οι αστρολόγοι; Ύστερα τα ζώδια είναι 12 από τους 88 σχηματισμούς αστεριών. Με τους άλλους τι γίνεται; Η αληθοφάνεια μερικών αστρολογικών προβλέψεων είναι καθαρά δαιμονική πλάνη, η οποία φαίνεται ότι ισχύει σε όσους πιστεύουν στους μάγους.
Σε κανένα αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του κόσμου δεν διδάσκεται η αστρολογία και δεν δίδεται δίπλωμα αστρολόγου. Συμβαίνει όμως το εξής: Αστρολόγοι ιδρύουν συλλόγους με βαρύγδουπες ονομασίες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως η ονομασία Ινστιτούτο, Ακαδημία. Γίνονται οι ίδιοι Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς κ.λπ. και απονέμουν ο ένας στον άλλο τίτλους και διπλώματα.
Να σκεφθούμε με απλή λογική τα πράγματα. Η αστρολογία είναι παράλογη. Μόνο ο Θεός γνωρίζει την ψυχή μας και το μέλλον μας. Αν μπορούσαν οι αστρολόγοι, αντί να εισπράττουν από τους αφελείς, θάβρισκαν τους αριθμούς των λαχείων και που υπάρχουν θησαυροί μέσα στη γη.
Ο άνθρωπος είναι τελείως ελεύθερος. Κουβαλάει βέβαια ψυχοσωματικά στοιχεία των γονέων του βάσει της κληρονομικότητος, επηρεάζεται από την παιδεία, την αγωγή, το περιβάλλον του και τις συνθήκες της ζωής…Διαμορφώνει όμως τη ζωή του ως αυτεξούσιος σε σχέση με το Θεό και τον εαυτό του. Δεν είναι πιόνι των άστρων και ρομπότ της τύχης.
Η τύχη ο πιο αστάθμητος παράγοντας της ζωής και είναι το άλλο όνομα του διαβόλου.

Νάχουμε πίστη μόνο στον δημιουργό μας. Κανείς δεν ξέρει κανένα μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει καμμιά ψυχή. Ούτε διάβολος ούτε άγγελος. Μόνο ο Θεός τα ξέρει αυτά και σε όσους ο Θεός αποκαλύπτει είτε αγγέλους είτε αγίους. Και μη πεί κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται με τον Θεό και μέσω προσευχής και αρετής λένε αυτά που λένε και βρίσκουν δήθεν αυτά που βρίσκουν. Όχι, μυριάκις όχι! Μπορεί να έχουν επιφανειακά κομποσχοίνια και εικόνες στα γραφεία τους, είναι όμως πέραν πάσης αμφισβητήσεως ενεργούμενα του σατανά, επιτελούντα απαγορευμένες από την Αγ. Γραφή και την Εκκλησία τέχνες. Ανθρωποι δηλαδή χωρίς εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, χωρίς τη σφραγίδα του Θεού. Βρίσκονται ακριβώς στο αντίθετο σημείο, απ΄ ότι ο π. Παϊσιος, ο π. Ιάκωβος, ο άγιος Πορφύριος και άλλοι αγιασμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας μας, που βοήθησαν πολύ κόσμο και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...