"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Συλλογή αποφθεγμάτων


6677
«Όταν προσεύχεσαι για την ευτυχία ενός γάμου, προσεύχεσαι για την αρμονία του κόσμου». (Από προσκλητήριο γάμου)
  

«Οι Ευαγγελιστές πολύ λιτά και χωρίς καμιά επιτήδευση και περιγραφή αναφέρουν στο τέλος τη σταύρωση του Ιησού. Τα μεγάλα και συγκλονιστικά γεγονότα δεν περιγράφονται». (Γιώργος Π. Πατρώνος)
  
«Ο διδάσκαλος οφείλει να είναι ξένος φιλαρχίας και αλλότριος κενοδοξίας, μακράν υπερηφανίας, μη υπό κολακείας εμπαιζόμενος, μη υπό δώρων τυφλούμενος, αλλά μακρόθυμος, επιεικής, υπέρ πάντα ταπεινόφρων ̇ έγκριτος είναι και ανεκτικός ̇ κηδεμονικός και φιλόψυχος». (Αμμάς Θεοδώρα)


«Υποκριτής εστίν ο διδάσκων τον πλησίον αυτού πράγμα, εις ο αυτός ουκ έφθασε». (Αββάς Ποιμήν)
  

«Η ανάγκη να εκφράσει κανείς τον εαυτό του γράφοντας, εκπηγάζει από μια δυσκολία προσαρμογής στη ζωή, ή από μια εσωτερική σύγκρουση που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεδιαλύνει με κάποιες ενέργειες». (Andre Maurois)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...