"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο απόλυτος οδηγός κατά της γρίπης – Ποια κόλπα πιάνουν και ποια όχι

γριππη
Βήχας, φτέρνισμα, λαιμός που «γδέρνει». Όπου κι αν πάει κανείς αυτή την εποχή, τουλάχιστον ένας στην ομήγυρη θα έχει τα συμπτώματα. Η γρίπη… καραδοκεί. Τα «γιατροσόφια» για την προστασία του οργανισμού ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων σε περίπτωση που δεν το προλάβει κανείς, είναι πολλά. Πόσα όμως ισχύουν;
Το Time αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα και έφτιαξε τον απόλυτο οδηγό κατά της γρίπης. Μία λίστα με «κόλπα», τα πιο πολλά παραδοσιακά. Κάποια όμως από αυτά ισχύουν, ενώ άλλα είναι απλώς μύθοι.

Εμβόλιο
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προστατευτείτε από τα κοινά στελέχη γρίπης.
Φυσική κατάσταση
Όσο περισσότερο είναι σε φόρμα κάποιος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να αρρωστήσει. Οι γιατροί συστήνουν αρκετό ύπνο, γυμναστική, έλεγχο του άγχους, άφθονα υγρά και υγιεινή διατροφή. Με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, η καθαριότητα του σπιτιού παίζει μεγάλο ρόλο.
Καθαρά χέρια
Είναι προφανές, αλλά μόνο το 5% των ανθρώπων πλένουν τα χέρια τους σωστά. Δηλαδή κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίβοντας όλα τα σημεία. Η διαδικασία κρατά μόλις 20 δευτερόλεπτα και είναι ισχυρό όπλο κατά των μικροβίων. Οι χειρότεροι σε αυτό τον τομέα είναι οι άνδρες. Μόλις το 50% από αυτούς πλένει τα χέρια του με σαπούνι σε δημόσιες τουαλέτες.
Μην αγγίζετε μάτια, μύτη, στόμα
Για τη μύτη είναι γνωστό, αλλά οι περισσότεροι τρίβουν τα μάτια τους αγνοώντας ότι αποτελούν «αγωγό» μεταφοράς μικροβίων στον οργανισμό.
Χυμός πορτοκάλι και βιταμίνη C
Η ζεστή σούπα προκαλεί αίσθημα ευφορίας, αλλά δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία, ούτε σωστός τρόπος για να οχυρωθεί ο οργανισμός. Το ίδιο ισχύει για τα συμπληρώματα βιταμίνης C και τον χυμό πορτοκαλιού. Οι μελέτες δεν δείχνουν σταθερά ότι μπορούν να εμποδίσουν ή να θεραπεύσουν τα συμπτώματα της γρίπης. Αλλά ποτέ δεν έκαναν κακό λίγες βιταμίνες.
Κρεμμύδια
Αρκετοί έχουν ακούσει ότι ένα κρεμμύδι κοντά στο κρεβάτι προστατεύει από τη γρίπη γιατί απορροφά τα βακτήρια. Όμως πρόκειται για μύθο. Τα κρεμμύδια κάνουν καλό, αλλά δεν πρόκειται να… ρουφήξουν όλους τους ιούς από την ατμόσφαιρα
.
Μπαχαρικά
Για προσωρινή ανακούφιση, λίγο παραπάνω σκόρδο ή τζίντζερ στο γεύμα ή το τσάι αντίστοιχα είναι ότι πρέπει.
Ζεστό μπάνιο
Λειτουργεί σαν σάουνα και βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης. Τα θετικά του αποτελέσματα δεν κρατούν για πολύ ώρα, αλλά μερικές φορές η προσωρινή ανακούφιση είναι σωτήρια.
Σοκολάτα
Δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες που να το πιστοποιούν, αλλά υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί η σοκολάτα να μειώνει το βήχα.
Εχινάκια
Κάποιοι ισχυρίζονται πως το βότανο έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά υπάρχουν ελάχιστες μελέτες που να το αποδεικνύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...