"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Αιτίες κατάθλιψης


Ο Αριστοτέλης έλεγε: "Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου". Και ο γέρων Παισιος πίστευε πως: "Έχεις λύπη; Ο Χριστός σου λείπει". Αν το καλοσκεφτούμε, δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους αυτές οι δύο διαπιστώσεις.
 Για το χριστιανισμό, λάθος είναι η αστοχία, η αμαρτία. Και ετυμολογικά, η αμαρτία σημαίνει "αποχωρισμός". Το να αποκόβεσαι και να βρίσκεσαι μακρυά από την Αιτία σου, από το Λόγο σου. Να περνάς δηλαδή στη γκρίζα περιοχή μιας εξορίας που την αντιλαμβανόμαστε σαν ερημιά, σαν μόνωση, σαν μοναξιά γεμάτη λύπη και τρόμο.

απόσπασμα απ'το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη "Ο παλιάτσος και η άνιμα", εκδ. Ψυχογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...