"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Πῶς νὰ νικήσης τὴν ὑπερηφάνεια(Ἁγίου Δημητρίου τοῦ Ροστὼφ)

Θέλεις μὲ εἰλικρίνεια νὰ νικήσης τὴν ὑπερηφάνεια, ποὺ μόνη αὐτὴ φτάνει γιὰ νὰ χάσης τὴ βασιλεία τῶν οὐρανῶν;
    Νὰ τί πρέπει νὰ κάνης:


    Ν’ ἀγαπήσης τὴ σιωπή.
    Νὰ ζῆς στὴν ἀφάνεια, ἀποκρύπτοντας ἀπὸ τοὺς ἀνθρώπους τὰ καλὰ ἔργα καὶ τοὺς πνευματικοὺς κόπους σου.
    Νὰ σηκώνης ἀγόγγυστα τοὺς ἐλέγχους, τὶς ἀτιμίες, τὶς λοιδορίες καὶ τὴν περιφρόνησι τῶν ἀνθρώπων, καθὼς καὶ τὰ παιδαγωγικὰ ραπίσματα τοῦ Θεοῦ.
    Νὰ θυμᾶσαι τὰ πολλά σου ἁμαρτήματα καὶ νὰ συντρίβεσαι γι’ αὐτά.
    Νὰ μελετᾶς καὶ νὰ θαυμάζης τὰ ὑπερφυσικὰ κατορθώματα τῶν ἁγίων τοῦ Θεοῦ.
    Νὰ καλλιεργὴς τὴν ἐσωτερικὴ αὐτομεμψία.
    Ν’ ἀποφεύγης τοὺς ἐπαίνους σὰν τὴ φωτιά.
    Τέλος, νὰ κρατᾶς πάντοτε στὸν νοῦ σου τὴ μνήμη τοῦ φοβεροῦ δικαστηρίου τοῦ Κυρίου, ἐκεῖ ποὺ ὅλοι οἱ ὑπερήφανοι θὰ ταπεινωθοῦν ὁριστικά.


Ἀπὸ τὸ βιβλίο :
«
Πνευματικὸ Ἀλφάβητο»,  ἉγίουΔημητρίου τοῦ Ροστὼφ.Ἔκδοσις Εἰκοστὴ.Ἱερὰ Μονὴ ΠαρακλήτουὨρωπὸςἈττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...