"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Ρώτησαν κάποια μέρα έναν έμπορο, ένα δάσκαλο, ένα δημοσιογράφο κι ένα γέροντα, για την παγκοσμιοποίηση.

Ο έμπορος άνοιξε χαρτιά, τιμολόγια, αποδείξεις προϊόντων ανατολικής προέλευσης, πολυτελών αποστολών από τη Δύση, εισαγωγές κι εξαγωγές, μεταφορές, διεθνείς εκθέσεις, ισοτιμίες διαφόρων νομισμάτων…
Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση…

Ο δάσκαλος άνοιξε το λεξικό και με έμφαση υπαγόρευσε τον ορισμό:
«Παγκοσμιοποίηση= Η οικουμενική διεύρυνση μιας κατάστασης, ενός θεσμού, μιας ιδέας. Η δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής ζώνης, μιας παγκόσμιας αγοράς. Η μετατροπή της οικουμένης σε μία ενιαία οικονομική, πολιτική και πολιτισμική επικράτεια….»
Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Ο δημοσιογράφος χωμένος μέσα στο χαρτομάνι του με άρθρα δεξιά κι αριστερά του, με αναλύσεις κι ανταποκρίσεις, είπε: «Η νέα τάξη πραγμάτων, φυσικά ένας στρατός, μία κυβέρνηση, μία ιδεολογία, που τινάζει στον αέρα τις άλλες. Παγκόσμιες συσκέψεις και οικουμενικές εξελίξεις… Στάσου, τώρα μιλώ με Νέα Υόρκη και Χόνγκ- Κόνγκ…»
Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Στο τέλος ρώτησαν τον Γέροντα, τι θα’ λεγε αυτός για την παγκοσμιοποίηση.
Κι ο Γέροντας στοχαστικά έδειξε το δισκάριο της Αγίας Πρόθεσης. «…Εδώ κάθε Κυριακή έχουμε Παγκόσμια Σύναξη. Στη μέση ο Αμνός – Χριστός, δεξιά η Παναγία, αριστερά Άγγελοι και Άγιοι, από κάτω όλοι εμείς».
Ύστερα ο Γέροντας άνοιξε το Λειτουργικό του κι ευχήθηκε:
Υπέρ του σύμπαντος κόσμου»!..

Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...