ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Ρώτησαν κάποια μέρα έναν έμπορο, ένα δάσκαλο, ένα δημοσιογράφο κι ένα γέροντα, για την παγκοσμιοποίηση.

Ο έμπορος άνοιξε χαρτιά, τιμολόγια, αποδείξεις προϊόντων ανατολικής προέλευσης, πολυτελών αποστολών από τη Δύση, εισαγωγές κι εξαγωγές, μεταφορές, διεθνείς εκθέσεις, ισοτιμίες διαφόρων νομισμάτων…
Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση…

Ο δάσκαλος άνοιξε το λεξικό και με έμφαση υπαγόρευσε τον ορισμό:
«Παγκοσμιοποίηση= Η οικουμενική διεύρυνση μιας κατάστασης, ενός θεσμού, μιας ιδέας. Η δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής ζώνης, μιας παγκόσμιας αγοράς. Η μετατροπή της οικουμένης σε μία ενιαία οικονομική, πολιτική και πολιτισμική επικράτεια….»
Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Ο δημοσιογράφος χωμένος μέσα στο χαρτομάνι του με άρθρα δεξιά κι αριστερά του, με αναλύσεις κι ανταποκρίσεις, είπε: «Η νέα τάξη πραγμάτων, φυσικά ένας στρατός, μία κυβέρνηση, μία ιδεολογία, που τινάζει στον αέρα τις άλλες. Παγκόσμιες συσκέψεις και οικουμενικές εξελίξεις… Στάσου, τώρα μιλώ με Νέα Υόρκη και Χόνγκ- Κόνγκ…»
Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Στο τέλος ρώτησαν τον Γέροντα, τι θα’ λεγε αυτός για την παγκοσμιοποίηση.
Κι ο Γέροντας στοχαστικά έδειξε το δισκάριο της Αγίας Πρόθεσης. «…Εδώ κάθε Κυριακή έχουμε Παγκόσμια Σύναξη. Στη μέση ο Αμνός – Χριστός, δεξιά η Παναγία, αριστερά Άγγελοι και Άγιοι, από κάτω όλοι εμείς».
Ύστερα ο Γέροντας άνοιξε το Λειτουργικό του κι ευχήθηκε:
Υπέρ του σύμπαντος κόσμου»!..

Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...