ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Ποιος βρίσκεται μέσα στο Δισκοπότηρο...

Σήμερα έκλαψα....έκλαψα γοερά, έκλαψε μαζι και η ψυχή μου.. Και δεν έκλαψα γι αυτο που συμβαίνει στην ανθρωπότητα, γιατι ο,τι παθαίνει δίκαια το παθαίνει. Ο Θεός ειναι δικαιος και ποτε δεν κάνει κάτι χωρις δικαιοσύνη και χωρίς να εχει προσμετρήσει όσα επι αιωνες προηγήθηκαν.... Δεν έκλαψα για τους ανθρώπους, αν και κλαίω συχνα όταν βλέπω να βαδίζουν στην απώλεια και να χανονται, επειδή δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στο εαυτο τους και στις αμαρτίες, τα μίση και τα πάθη τους... Σήμερα έκλαψα για Τον Κύριο και για την άρνηση που δέχεται απο τον κόσμο και απο την ιδια την εκκλησία Του... Ο Πέτρος τρεις φορες Τον αρνήθηκε..και μετά σπάραξε καταλαβαίνοντας τι είχε κάνει...εκλαψε πικρά και ζητησε έλεος και συγγνώμη για το λάθος του... Ο κόσμος εκει έξω λειτουργεί σαν να μην υπήρχε ποτε θάνατος, σαν να τον αντιμετωπίζει για πρωτη φορά, ωσάν μεχρι τώρα να υπήρχε επιγεια αθανασία....γιατι ποτε πραγματικά δεν ειχε ενθύμηση θανάτου, οπως προτρέπουν οι φωτισμένοι Του ασκητές, πνευματικοί, ιεροκήρυκες...


Ομως για μιαν ακομη φορα μέσα στην τυφλότητα του, ξεχνάει οτι ο Κϋριος δινει και παιρνει την ζωή κατα το θέλημα Του Ξεχνάει οτι δεν έχει ο ιδιος καμίαν εξουσία επάνω στην ζωη του.... Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ελεγε με στόμφο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Και όλοι μας πάντα το ιδιο πιστεύαμε για τον εαυτό μας και την χώρα μας  χωρίς να εχουμε την υποψία οτι κάποτε θα κληθούμε μαζικά να το επιβεβαιώσουμε.... Γιατι αν υποστηρίξεις και δηλώσεις πίστη στον Χριστό ειναι απολύτως αδύνατον να μην σου ζητήσει να το αποδείξεις. Και σ αυτο η χωρα απέτυχε πανηγυρικά. Σήμερα ειπε ενας καθηγητής Θεολογίας πως η Θεία Λειτουργία πρέπει να σταματήσει καθως και η Θεία Μετάληψη. Αυτός ο άνθρωπος μεταφέρει την "θεολογική " του γνώση στους φοιτητές του, τους μελλοντικούς θεολόγους της χώρας...
Απο σήμερα εχω εναν σπουδαίο λόγο να χαιρομαι που δεν μπόρεσα να ειααχθώ στην θεολογική πανεπιστημαική σχολή. Και ειναι η απιστία των ίδων των θεολόγων καθηγητών που τίποτε δεν θα ειχαν μου πούν για Τον Κυριο... Σήμερα σε έρευνα που εγινε, το 70% των Ορθοδόξων Χριστιανών δήλωσε πως θα απέχει απο την Θεία Κοινωνία, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία και μονον το 30% θα προσέρθουν να μεταλάβουν.... Σήμερα Παρασκευή, οπως μιαν αλλη Μεγάλη Παρασκευή η χώρα αρνείται μαζικά Τον Ιησου Χριστό..και αλλοίμονο μας για οσα θα ακολουθήσουν... Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν οτι πρόκειται για ΘΕΙΑ Κοινωνία και πιστεύουν οτι πρόκειται μόνον για κάποια  κοινωνία...κι έτσι εύκολα πέταξαν μονομιάς Τον Κύριο απο την ζωή τους. Το 70% των Χριστιανών αμφιβάλλει για το ΠΟΙΟΣ βρίσκεται μέσα στο Ιερο Δισκοπότηρο και μέσα απο αυτό αρνείται Τον Θεό που έλεγε οτι πίστευε.... 70% χαμένες ψυχές δια παντός...70% σάρκες που ήδη πέθαναν χωρίς να το ξέρουν.... ΟΙ αγιοι που πάμε και προσκυνούμε, έβλεπαν τον θάνατο με τα μάτια τους, βασανίζονταν φρικτά κι ομως ως την τελευταία στιγμή τους, ομολογούσαν την πίστη τους στον Κύριο και παρέδιναν την ψυχή τους, με ενα πλατύ χαμόγελο στα χείλη τους, ευτυχεις που δεν δείλιασαν, ευτυχεις που θα συναντούσαν Τον αγαπημένο τους Χριστό....πως τολμούσαμε ως τωρα να τους προσκυνάμε και να ζητάμε την βοήθεια τους απορώ...πως προσευχόμασταν στην Παναγία αρνούμενοι την Χάρη της, Τον Υιό της.... Βαρύς ο πέλεκυς θα πέσει φιλοι μου θυμηθείτε το...κι αυτο γιατι βρεθηκαμε ως Ορθόδοξοι  φρικτοι υποκριτές και ψεύτες ενωπον Του...
Ντρέπομαι τοσο πολύ για την κατάντια μας, την αθεϊα μας, την απιστία μας , την υποκρισία μας και δεν εχω κανέναν λόγο πλέον να ικετεύω Τον Κϋριο να διασωθούν οι ψυχές των ανθρώπων.... Αμην λέγω υμιν. Αυτό το 30% που δεν αρνήθηκε Τον Κύριο, κέρδισε ηδη τον Παράδεισο, όσες αμαρτίες και να εχει... Δάκρυα..πολλά δάκρυα για Τον Κύριο και την Θυσία Του που πετάχτηκε στα σκουπίδια....γιατι σήμερα οι περισσότεροι απο εμας Τον σταυρώσαμε ξανά, γιατι πήραμε ενα μαχαίρι και το μπήξαμε ισια μέσα στην καρδιά Του.. Σήμερα περίλυπος ειναι ο Κύριος μας...σήμερα τα ιερά δάκρυα Του τρέχουν ποτάμια... Ως ανθρωπος των θλίψεων χαρακτηρίστηκε οσο ηταν στην Γη..ως Θεός των θλίψεων εξακολουθεί να ειναι στον Ουρανό...κριμα και ντροπή μας.

Από την σελίδα Θεός και άνθρωπος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...