"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".


ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2020 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2 ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Ανδρόγυνα να είστε αγαπημένα...

Σε σας απευθύνομαι τώρα, ω ανδρόγυνα, και σας εύχομαι να είστε ευτυχισμένα. Και την ευτυχία στο ανδρόγυνο δεν την δίνουν ούτε τα έπιπλα πολυτελείας ούτε τα πλούσια φαγητά, αλλά η αγάπη των συζύγων μεταξύ τους. Και πρέπει βέβαια το ανδρόγυνο να συνδέεται με την αγάπη, γιατί το έχουν υποσχεθεί και το έχουν ορκιστεί οι σύζυγοι αυτό. Όταν στεφανώθηκαν από τον ιερέα και έγινε το ιερό Μυστήριο του γάμους τους, τότε που ήταν πιασμένοι χέρι-χέρι, τότε έγινε ένα ιερό συμβόλαιο μεταξύ τους ότι θα είναι αγαπημένοι και ενωμένοι και δεν θα επιτρέπουν τίποτε να τους χωρίσει. Τίποτε! Όπως έλεγαν οι παλαιοί, «ούτε το φτυάρι του νεκροθάφτη, δεν χωρίζει το ανδρόγυνο»!

Να αποφεύγετε, ω ανδρόγυνα, τις μεταξύ σας συγκρούσεις. Όταν καταλαβαίνετε ότι κάποιος λόγος ή ένα θέμα, θα ενοχλήσει και θα πειράξει το ταίρι σας, μη τον πείτε αυτόν τον λόγο και μη θίγετε αυτό το θέμα. Αλλά και όταν χρειάζεται να πείτε κάτι, στο οποίο οι δυό σας έχετε αντίθετη γνώμη, να τα λέτε με καλό τρόπο και με ήσυχη κουβέντα. Όχι με φωνές και μαλώματα και όχι με πικρές και προσβλητικές κουβέντες. Μερικά ανδρόγυνα έχουν ξεχάσει να μιλάνε γλυκά μεταξύ τους. Και ενώ με άλλους, με ανθρώπους έξω από το σπίτι, μιλάνε με γλυκές εκφράσεις, όμως μεταξύ τους μερικά ανδρόγυνα μιλάνε λες και είναι εχθροί. Άκουσα με τα αυτιά μου «καυγά» ανδρογύνου περπατώντας σε δρόμο και πικράθηκα πολύ. Πικράθηκα με τον άνδρα που μίλαγε σκληρά στην γυναίκα του, πικράθηκα όμως περισσότερο και με την γυναίκα, γιατί και αυτή δεν «πήγαινε πίσω», αλλά έλεγε σκληρότερα λόγια και μάλιστα αυτή έλεγε και απειλές. Φανταστείτε τώρα και το πλήγωμα των παιδιών στην ψυχούλα τους να ακούνε τέτοιο καυγά των αγαπημένων τους γονέων. Ξέρετε ποια είναι η ζημιά των παιδιών αυτών; Ότι θα μισήσουν τον γάμο. Φτάνει αυτό και δεν χρειάζεται χειρότερο. Αλλά, επειδή ο γάμος είναι και μία ανάγκη στην φύση του ανθρώπου, τα παιδιά τοιούτων γονέων, γονέων που γκρινιάζουν και γλυκό ψωμί δεν τρώνε, θα ζούν τον γάμο τους χωρίς νόμιμο γάμο!

Χριστιανοί μου! Δεν υπάρχει τίποτε το καλύτερο από ένα αγαπημένο ανδρόγυνο. Φροντίστε λοιπόν, ω σύζυγοι, σείς που έχετε συνάψει γάμο, φροντίστε να είστε αγαπημένα ανδρόγυνα. Ξαναλέγω: Να αποφεύγετε να λέτε πικρά και προσβλητικά λόγια. Από τα λόγια αρχίζει το κακό. Αλλά, αν τέλος πάντων, νικηθήκατε από τον θυμό και είπατε άπρεπα λόγια, εσύ ο άνδρας στην γυναίκα σου ή εσύ η γυναίκα στον άνδρα σου, γρήγορα να ζητάτε συγγνώμη, ειλικρινή συγγνώμη. Είναι ωραίο η γυναίκα να λέει, «συγχώρησέ με, άνδρα μου, για τα λόγια που σου είπα. Δεν τα πίστευα. Μετανοώ». Και είναι το ίδιο ωραίο και πιο ωραίο ακόμη να λέει και ο άνδρας το ίδιο στην γυναίκα του. Με την συγγνώμη σβήνονται όλα. Σας εύχομαι, καλοί μου, να είστε αγαπημένα και ευτυχισμένα ανδρόγυνα. Να κάνετε την προσευχή σας και να βρείτε ένα καλό πνευματικό και για σας και για τα παιδιά σας. Εύχομαι η Παναγία μας να σας προστατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...