"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Τί εἶναι ἕνας Ναός;- Μητροπολίτης Σισανίου Παῦλος

Τί εἶναι ἕνας Ναός; Εἶναι ἡ πύλη τοῦ Οὐρανοῦ! Ὁ τόπος τοῦ Θεοῦ!  Ὁ χῶρος πού γινόμαστε Ἐκκλησία, δηλαδή οἰκογένεια τοῦ Θεοῦ. Ὁ ἀγωγός τῆς Θείας Χάριτος. Τό λιμάνι καί ὁ τόπος πού ἠρεμεῖ ἡ ψυχή μας. Πόσο τόν ἔχουμε ἀνάγκη αὐτές τίς μέρες τῆς ταραχῆς, τῆς ἀγωνίας, τῆς ἀναστατώσεως, τῶν διαιρέσεων καί τῶν ἀνταγωνισμῶν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...