ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Κρυμμένη Ευλογία «Li Juhong»

Η Li Juhong, νεαρή γιατρός στη μακρινή Κίνα, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της μικρής αγροτικής περιοχής, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της.
Δέχεται τους ασθενείς στο ιατρείο της ή τους επισκέπτεται κατ’ οίκον, σχεδόν χωρίς ωράριο, ανταποκρινόμενη πάντοτε με προθυμία στις ανάγκες τους.

Όπως η ίδια λέει, η δουλειά της αρχίζει συχνά από τις 6.00′ το πρωί και φθάνει μέχρι αργά το βράδυ, αφού οι ασθενείς της ζητούν τη βοήθειά της συχνά πριν φύγουν για την εργασία τους ή επιστρέφοντας αργά το βράδυ.

«Μα αυτό δεν είναι κάτι αξιομνημόνευτο», θα έλεγε κανείς. «Χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά για να δούμε πως μια γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες της;»
Όμως, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση. Η άσκηση του επαγγέλματός της κρύβει ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά και ξεχωριστές συγκινήσεις απ’ ότι συνήθως.
Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα της στέρησε για πάντα τα δυο της πόδια. Αυτό την έκανε να βιώσει μεγάλο πόνο, όπως η ίδια λέει, αλλά και της χάρισε το όνειρο της ζωής της που τώρα ζει ως ευτυχισμένη πραγματικότητα.
«Ο πόνος που έζησα», λέει η ίδια, «με έκανε να θέλω να βοηθήσω άλλους που πονούν».
Σήμερα χρησιμοποιεί τα χέρια της και δύο μικρά σκαμνάκια για να μπορεί να μετακινηθεί, ένα μικρό αμαξίδιο και κάποιες φορές και τη βοήθεια του συζύγου της για να φθάσει σε δύσβατες και ανώμαλες τοποθεσίες για να μπορέσει να ακανουφίσει τον πόνο των άλλων.
«Αισθάνομαι πολύ τυχερή και χαρούμενη», δηλώνει η ίδια, «γιατί μπορώ να κάνω αυτό που ονειρεύτηκα».
Ένας μεγάλος πόνος, που από κάποιους άλλους θα θεωρούνταν καταστροφή μιας ζωής, έγινε αιτία προσωπικής ευτυχίας αλλά και πηγή ανακούφισης και βοήθειας για τους ανθρώπους γύρω της.
Πολύ συχνά η αγάπη του Θεού επιτρέπει και στη δική μας ζωή μικρότερες δυσκολίες ή μεγαλύτερες δοκιμασίες.
Πόσες φορές στεκόμαστε μπροστά σ’ αυτές με σκοτισμένο το νου, παραλελυμένες τις δυνάμεις της ψυχής, με την αίσθηση ότι χάθηκαν όλα, δεν γίνεται τίποτε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε…
Και όμως η γεμάτη σοφία και αγάπη φροντίδα του Θεού για τον καθένα μας αλλού θέλει να μας οδηγήσει.
Ξέρει Εκείνος τους πνευματικούς θησαυρούς, τις δυνάμεις και τα χαρίσματα που έχει κρύψει μέσα στον καθένα μας και μας δίνει δύνατή ώθηση να τα ανακαλύψουμε και να τα αξιοποιήσουμε.

Πόση ομορφη, δημιουργική και ευτυχισμένη θα γίνει η ζωή μας, όταν πίσω από κάθε δυσκολία και αντιξοότητα βλέπουμε ττην αγάπη του Θεού, που θέλει να μας ωθήσει ψηλότερα και ζητώντας ταπεινά και μ’ εμπιστοσύνη σ’Εκείνον τη Χάρη Του, μετατρέπουμε τη δυσκολία σε ευλογία για μας και για τους γύρω μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...