ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Η Μιζέρια στοιχείο μη υγιούς Πνευματικότητας!!!

katathlipsi
Του π. Χρήστου Αιγίδη | Romfea.gr

Αν και βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας και θα έπρεπε να βιώνουμε τη Χαρά που πηγάζει από το καινό Μνημείο και να είμαστε λουσμένοι στο Φως της Αναστάσεως Του, εντούτοις πολλές ανθρώπινες αδυναμίες και καταστάσεις δεν μας αφήνουν να ζούμε όπως πρέπει και όπως αρμόζει στους φίλους και στους Αδελφούς του Αναστάντος Χριστού.
Ένα στοιχείο που συντελεί σε αυτή την πραγματικότητα είναι η συνήθεια, η συνήθεια που γίνεται ρουτίνα και καθημερινότητα.

Έτσι δεν ζούμε αληθινά και ουσιαστικά τη Ζωή της Εκκλησίας και ίσως γινόμαστε παραδείγματα προς αποφυγήν και για τους άλλους αδελφούς μας.
Στην εποχή μας δύσκολα συναντάς πρόσωπα χαρούμενα, συχνά όμως συναντάς πρόσωπα χαζοχαρούμενα, γιατί είναι αλήθεια πως η αμαρτία χαζεύει τον άνθρωπο.
Στην εποχή μας έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, να βιώσουμε τον χαιρετισμό του Αναστάντος Κυρίου μας, αυτό το “ΧΑΙΡΕΤΕ” πόσο ανάγκη το έχουμε… και αυτό το “ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ” πόσο λείπει από τα σπιτικά μας, τις συζυγίες μας, τα παιδιά μας, τις γειτονιές μας, την κοινωνία μας, τελικά πόσο λείπει αυτή η Ειρήνη του Χριστού μας από την καρδιά μας …
Είναι αντιφατικό και οξύμωρο να Αναστήθηκε ο Χριστός μας και εμείς να ( παρά ) μένουμε κολλημένοι στην μικρότητα μας…
Είναι αντιφατικό και οξύμωρο να Αναστήθηκε ο Χριστός μας και εμείς να ( παρά ) μένουμε σκυθρωποί και μίζεροι…
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως η μιζέρια και η Χαρά του Χριστού είναι έννοιες και καταστάσεις αντιστρόφως ανάλογες.
Πως όσο παραμένουμε μίζεροι τόσο δεν μπορούμε να βιώσουμε την Χαρά του Κυρίου μας.
Πως η μιζέρια μας τελικά είναι πάνω από την Ανάσταση Του.
Δεν μιλάμε εδώ για κοσμικές καταστάσεις και για δυσκολίες οικονομικές ή ασθένειες σωματικές που τροφοδοτούν το αίσθημα της μιζέριας. Υπάρχει και ένα άλλο είδος μιζέριας ακόμα πιο επικίνδυνο και ανησυχητικό.
Η Πνευματική μιζέρια!!! που ενώ ζούμε (δήθεν) πνευματικά εν’ τούτοις δεν χαιρόμαστε αληθινά, που ενώ μπορεί να έχουμε Μυστηριακή Ζωή αλλά παρόλα αυτά χαμπάρι δεν παίρνουμε από την Ανάσταση Του …
Θλιβερή πραγματικότητα της σημερινής εποχής η θλίψη, η στεναχώρια και η κατάθλιψη. Πολλούς αδελφούς μας τους ταλαιπωρούν τέτοιες καταστάσεις. Πολύ ανισορροπία υπάρχει στον συναισθηματικό τους κόσμο.
Ίσως αν πούμε πως τα πράγματα είναι ανησυχητικά λίγο θα είναι . Πρέπει να τονίσουμε πως ( και ) για όλα αυτά ο Χριστός
Αναστήθηκε, πως ο Χριστός μας είναι το Φως , είναι η Χαρά , είναι η Αλήθεια. Πως η Προσευχή, η Μυστηριακή Ζωή, η επικοινωνία με τους Αδελφούς μας είναι φάρμακα αντικαταθλιπτικά.
Θα κλείσουμε τις σκέψεις μας με κάτι υπέροχο που έγραψε ένας σύγχρονος Άγιος, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, μια ευγενική ψυχή, ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς:
«Όλα τα προβλήματα της ζωής είναι λυμένα,
τα δεσμά του σκότους και της θλίψης σπασμένα
… επειδή ο Χριστός Αναστήθηκε !!!»

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, χαρά μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...