"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Εξι συμβουλές για έναν υπέροχο ανοιξιάτικο κήπο!

Εξι συμβουλές για έναν υπέροχο ανοιξιάτικο κήπο!
Μερικές βασικές συμβουλές για να καλλιεργήσετε με τον πιο σωστό και εύκολο τρόπο.

1. Επιλέξτε το σωστό σημείο
Το μέρος που θα επιλέξετε να σπείρετε καλό θα ήταν να είναι πλήρως εκτεθειμένο στον ήλιο για πολλές ώρες την ημέρα. 
Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε μεγάλη αυλή. Μπορείτε να φυτέψετε και σε ζαρντινιέρες σε βεράντες, μπαλκόνια και ακάλυπτους. Το φως του ήλιου όμως είναι απαραίτητο.
2. Διαλέξτε προσεκτικά τους σπόρους
Αν είναι η πρώτη σας φορά που φυτεύετε έναν ανοιξιάτικο κήπο, καλό θα ήταν να αρχίσετε με μικρά φυτά. Αυτά όπως σέσκουλο, ραπανάκι και διάφορα βότανα είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε.

3. Προετοιμάστε καλά το χώμα
O πιο σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου κήπου είναι η προετοιμασία του κήπου. Χρησιμοποιήστε μεγάλες ποσότητες βιολογικού υλικού, όπως λίπασμα, φυλλόχωμα ή κοπριά.
4. Φτιάξτε δικά σας λιπάσματα
Για να έχετε έναν βιολογικό κήπο, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το λίπασμα. Μερικά από τα φυσικά λιπάσματα, που σίγουρα έχετε ήδη στο σπίτι σας είναι: μπανανόφλουδες, κόκκοι του καφέ, τσόφλια των αυγών, φύκια, μελάσα κ.α.
5. Χωρίστε διαδρόμους στον κήπο
Ανάλογα με το μέγεθος του κήπου σας, θα πρέπει να φτιάξετε διαδρόμους ανάμεσα στις καλλιέργειες για την προστασία του χώματος και για την καλύτερη ανάπτυξη των ριζών.
6. Κάθε φυτό… στον καιρό του
Το κλειδί είναι η φύτευση να γίνει την κατάλληλη στιγμή για το κάθε φυτό που έχετε επιλέξει, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να το κάνετε “σε βάρδιες”. Για παράδειγμα, για τις ντομάτες θα πρέπει να περιμένετε έως ότου περάσει ο κίνδυνος του παγετού.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...