"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Tαξιδεύοντας στα ομορφότερα ελληνικά δάση! (φώτο)


Στον Εθνικό Δρυμό του Βίκου (το γεφύρι της Κόνιτσας)

Eλληνική Ομορφιά

Πού βρίσκεται το μοναδικό δρυοδάσος (δάσος βελανιδιάς, αν το προτιμάτε απλούστερα) των Βαλκανίων; Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσετε για να συναντήσετε ένα δάσος στο οποίο δεν έχει υπάρξει καμία ανθρώπινη παρέμβαση εδώ και περισσότερα από πεντακόσια χρόνια; Οι απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν.

Συνηθισμένοι στο μάλλον άνυδρο τοπίο της Αττικής, οι Αθηναίοι ξεχνούν ή και αγνοούν πολλές φορές, ότι η ομορφιά των ελληνικών δασών δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Ξεχνούν, ας πούμε, ότι το 25,4% της Ελλάδας είναι καλυμμένο από δάση, πράγμα που φέρνει την χώρα στην εντυπωσιακή τέταρτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης. Και αν τα νούμερα και τα ποσοστά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία –ούτε ιδιαίτερη ομορφιά, εδώ που τα λέμε– οι εικόνες των ντυμένων με τα φθινοπωρινά τους χρώματα ελληνικών δασών, σίγουρα έχουν. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε μια αναζωογονητική βόλτα σε μερικά από τα ωραιότερα δάση και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μας..


Το δάσος της Χαϊντούς, «μοιρασμένο» μεταξύ Ξάνθης και Δράμας


Το δάσος του Λαϊλιά, στο νομό Σερρών


Το καστανοδάσος του Κοσμά, στον Πάρνωνα


Το καστανοδάσος του Κοσμά, στον Πάρνωνα


Το δάσος της Ελατιάς, περισσότερο γνωστό ως Καρά Ντερέ, στο νομό Δράμας


Η Βάλια Κάλντα, κοντά στα Γρεβενά


Το φοινικόδασος του Βάι, στην Κρήτη


Το παρθένο δάσος του Φρακτού, στο νομό Δράμας


Στο παρθένο δάσος του Φρακτού, στο νομό Δράμας


Το μοναδικό εντελώς επίπεδο δάσος της Ελλάδας, η Φολόη (στο νομό Ηλείας)


Ο ποταμός Κάστορας, στα δάση του Βόρειου Ταΰγετου


Τα νερά του Κάστορα, στον Βόρειο Ταΰγετο


Στο υπέροχο δρυοδάσος της Φολόης, στην Ηλεία


Φθινοπωρινό τοπίο στο παρθένο δάσος Φρακτού


Στο δάσος του Λαϊλιά, στο νομό Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...