"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Ἡ εὐτυχία βρίσκεται στήν λιτή ζωή (Μέγας Ἀντώνιος)

(Μέγας Ἀντώνιος)
http://www.saint.gr/photos/standard/0117/AgiosAntonios04.jpg
Ὅσο πιό λιτή ζωή κάνει κανένας, τόσο καί πιό εὐτυχισμένος εἶναι, γιατί δέν φροντίζει γιά πολλά, π.χ. δούλους, γεωργούς, κτήση ζώων.
http://1.bp.blogspot.com/_Y1BxFwouavo/TE238S9gT7I/AAAAAAAAAzE/4maFCgklkbA/s1600/341410-233.jpg
Ἐπειδή κολλοῦμε σ’ αὐτά καί πέφτουμε στίς δυσκολίες πού συμβαίνουν ἐξαιτίας τους, κατηγοροῦμε τόν Θεό.
http://1.bp.blogspot.com/--halHVkJKoI/UBLE-ka9reI/AAAAAAAABho/OEup3Nj2mwc/s1600/%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97+%CE%97+%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%98%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A5.jpg

Καί ἀπ’ τήν αὐτοπροαίρετή μας ἐπιθυμία ποτίζεται καί θεριεύει ὁ θάνατος καί μένουμε στό σκοτάδι τῶν ἁμαρτιῶν τῆς ζωῆς, ἐπειδή εἴμαστε πλανεμένοι μήν ἀναγνωρίζοντας τόν ἑαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...