Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ;

Λέμε ότι είμαστε χριστιανοί  αλλά δεν ομολογούμε την πίστη μας.
Λέμε ότι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν γνωρίζουμε  γιατί είμαστε χριστιανοί.
Λέμε ότι είμαστε χριστιανοί αλλά με την στάση μας αρνούμαστε τον Ιησού Χριστό.
Το στόμα   και τα χείλη λένε ότι είμαστε χριστιανοί  αλλά ο τρόπος που σκεπτόμαστε και ενεργούμε  ομολογεί το αντίθετο.
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Διαβάζοντας με προσοχή τα λόγια που είπε ο Ιησούς, παρατηρούμε αμέσως ένα καταπληκτικό χαρακτηριστικό. Τα πιο βαθιά νοήματα, οι τελειότερες ηθικές διδασκαλίες, είναι διατυπωμένες με πολύ απλά λόγια!
Ο Χριστός απευθύνεται στον απλό άνθρωπο. Λέει όλα αυτά, που κανείς φιλόσοφος δεν προσέγγισε, και τα λέει με απλότητα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο του Χριστού.
«Όσα θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι, αυτά και εσείς να κάνετε σε αυτούς» λέει ο Ιησούς.
«Με όποιο μέτρο κρίνετε, με το ίδιο μέτρο θα κριθείτε. Αν συγχωρείτε τους άλλους, θα σας συγχωρέσει ο ουράνιος πατέρας. Αν δεν συγχωρείτε τους συνανθρώπους σας, ούτε ο ουράνιος πατέρας θα σας συγχωρέσει».
Απλό, εύληπτο, υπέροχο. Διδάσκει την αγάπη, την καλοσύνη. Χτυπάει τον εγωισμό και τη φιλαυτία. Αποτελεί το άριστο θεμέλιο μιας κοινωνίας.
Πάρα πολλοί από τους απλούς λόγους του Ιησού, είναι σήμερα παροιμίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Χριστός και Θεός μας φωνάζει καθημερινά ολοκάθαρα διά του ευαγγελίου του.
Θα μου πεις τώρα. Ποιος θα κάτσει να διαβάσει την Αγία Γραφή;  Ποιος θα λάβει υπόψη του αυτά που είπε ο Χριστός τότε;  Αυτά τα είπε για τότε και σήμερα δεν ισχύουν.
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Ο άνθρωπος που δεν μελετά το Ευαγγέλιο μέσα από την Αγία Γραφή  σημαίνει ότι το απαρνείται   που σημαίνει ότι δεν δέχεται τον Θειο Λόγο και  αφού δεν τον δέχεται δεν γνωρίζει τον Ιησού Χριστό και αφού δεν τον γνωρίζει λέει ψέματα ότι τον πιστεύει.

Οφείλουμε να προσέχουμε και να εξετάζουμε με ακρίβεια τους εαυτούς μας, αν είμαστε πραγματικά χριστιανοί η θεομπαίχτες, ώστε να είναι και δική μας η βασιλεία των ουρανών τόσο, ώστε να έχουμε με συναίσθηση της ψυχής σίγουρη την κτήση αυτής και τόσο να κατέχουμε τον πλούτο της, ώστε να αισθανόμαστε αδίστακτα ότι υπάρχουμε μέσα σ’ αυτήν και να ευφραινόμαστε εντρυφώντας με τα εκεί καλά.
Διότι ο Κύριος είπε ότι αυτή βρίσκεται μέσα μας.
Πολλοί θρησκευόμενοι έρχονται και κοινωνούν επειδή νήστεψαν με ένα άγριο κυνηγητό αποχής του φαγητού, ικανοποιημένοι με το έργο τους αυτό, διότι ζει μέσα τους φαρισαϊκά ένας εσωτερικός αυτοηδονισμός του δήθεν αγίου και αξίου.
Είναι πολλοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι θα έλεγα,  που ενώ πάνε την Κυριακή στην εκκλησία πάνε  ως θρησκευόμενοι και όχι σαν χριστιανοί.
Είναι πολλοί οι άνθρωποι  που ενώ πάνε τις Κυριακές στην εκκλησία εάν τους ρωτήσεις γιατί είσαι χριστιανός  και δεν είσαι κάτι άλλο η απάντηση είναι ότι έτσι μας μεγάλωσαν. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν γιατί είναι χριστιανοί. Αυτό σημαίνει  ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι χριστιανός.  Είναι πολλοί οι άνθρωποι που ενώ λένε ότι είναι χριστιανοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η ημέρα Κυριακή.
ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?
  Το ερώτημα δεν αφορά μόνο τους αλλόθρησκους, αλλά και  όλους τους βαφτισμένους ορθόδοξους χριστιανούς, που παλαντζάρουν ανάμεσα στην αμφιβολία και την απιστία, καθώς και τους χιλιάδες συμπατριώτες μας, που συνειδητά έχουν αρνηθεί το ορθόδοξο βάφτισμα, που τους πρόσφεραν κάποτε οι γονείς τους, κι έχουν διαγράψει τον εαυτό τους από μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα τώρα πολεμούν κιόλας την Εκκλησία και τη χριστιανική πίστη ή τη διασκευάζουν τροποποιώντας την «κατά τις απόψεις τους».
Επίσης, το ερώτημα αφορά και τους λεγόμενους «χριστιανούς της ταυτότητας» (αν και τώρα ούτε η ταυτότητα γράφει κάτι τέτοιο), δηλ. εκείνους που τυπικά είναι χριστιανοί, αλλά στη ζωή τους δε σκέφτονται ποτέ το Χριστό, εκτός αν είναι να Τον βλαστημήσουν (και τότε ακόμα δε σκέφτονται), ούτε πάνε στην εκκλησία (εκτός για κανένα μνημόσυνο), ούτε προσεύχονται και φυσικά για νηστεία ή εξομολόγηση ούτε λόγος.
Όλους αυτούς δεν τους κρίνω, απλώς επισημαίνω ότι τους αφορά το ερώτημα «γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;».
Εκείνοι που, ενώ κάποτε βαφτίστηκαν χριστιανοί, τώρα απορρίπτουν το βάφτισμά τους ή αμφιβάλλουν αν έπρεπε να τους έχουν βαφτίσει (και μάλιστα «χωρίς να τους ρωτήσουν»  το επόμενο βήμα είναι ότι πολλοί αγανακτούν γιατί τους γέννησαν χωρίς να τους ρωτήσουν, αφού καμιά αληθινή χαρά δε βρίσκουν στον κόσμο), αγνοούν μερικά βασικά πράγματα για την Ορθοδοξία. Σ’ αυτό δεν φταίνε μόνο οι παπάδες, αλλά και ο καθένας από μας, γιατί σήμερα ακόμη και μέσω Ίντερνετ μπορείς να βρεις (εκτός από σαβούρα) και να μάθεις και μερικά σοβαρά πράγματα.
Μας φαίνεται ότι είναι αρκετά απλό το πως κάποιος μπορεί να γίνει Χριστιανός,  πρέπει όμως να αναλογιστούμε τι κόστισε στον Θεό.  Ο Ιησούς ήρθε εδώ στην γη, υπέφερε και πέθανε για να μπορέσουμε να έχουμε το δικαίωμα να γίνουμε Χριστιανοί.  Ακόμη και τώρα ο Χριστός μεσιτεύει αδιαλείπτως για εμάς και συνεχώς προσπαθεί να μας ελκύσει στην αγάπη Του, ώστε να δεχθούμε το δώρο της αιώνιας ζωής που μας προσφέρει.  Αν αυτή την στιγμή θέλεις να γίνεις Χριστιανός είναι μόνο επειδή Αυτός έβαλε την επιθυμία στην καρδιά σου.
Ο Θεός σε αγαπάει πάνω από κάθε μέτρο, και θέλει να έχει μια προσωπική σχέση μαζί σου, περισσότερο και από όσο μπορείς να φανταστείς.  Παρόλο που πολλοί μπορεί να σε έχουν απορρίψει, ο Θεός δεν θα σε απορρίψει ποτέ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?
Εξαιτίας της αγάπης Του για μας, ο Θεός το έχει κάνει εξαιρετικά απλό να γίνεις Χριστιανός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεχθείς ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας σου, να αποδεχθείς πλήρως ότι ο θάνατός Του είναι επαρκής θυσία για τις αμαρτίες, να Τον εμπιστευτείς πλήρως Αυτόν και μόνο ως Σωτήρα σου.  Το να γίνεις Χριστιανός έχει να κάνει με το να έχεις μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό. Μία προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό διαμέσου της πίστης, είναι αυτό που κάνει κάποιον Χριστιανό.
ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?

Εάν είσαι έτοιμος να γίνεις Χριστιανός δεχόμενος τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιστέψεις. Καταλαβαίνεις και πιστεύεις ότι έχεις αμαρτήσει και είσαι άξιος κρίσης από τον Θεό; Καταλαβαίνεις και πιστεύεις ότι ο Ιησούς πήρε επάνω Του την ποινή σου, πεθαίνοντας στη θέση σου; Καταλαβαίνεις και πιστεύεις ότι ο θάνατός Του ήταν επαρκής θυσία για να πληρώσει για τις αμαρτίες σου; Εάν οι απαντήσεις σου σε αυτές τις τρεις ερωτήσεις είναι ναι, τότε απλά εμπιστεύσου τον Ιησού ως Σωτήρα σου. Δέξου Αυτόν διαμέσου της πίστης, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη σε  Αυτόν και μόνο. Αυτό μόνο χρειάζεται για να γίνεις Χριστιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...